Peter Kloosterhuis verkoopt in het Duits houtversnipperaars

Vertegenwoordiger Peter Kloosterhuis van Ufkes Greentec is vaak in Duitsland. Duitsland is een groeimarkt voor zijn bedrijf, en Peters baas wil er daarom het beste uit zien te halen. Dat begint met een goede taalvaardigheid van de medewerkers.

‘Het bedrijf waar ik werk, Ufkes Greentec in Drachten, is gespecialiseerd in onder meer houtversnipperaars, houtkranen en boomwortelfrezen. We ontwerpen en produceren zulke machines, en verkopen ze aan klanten verspreid over Europa. Ook verlenen we service. Ik ben medeverantwoordelijk voor de markt in Noord-Duitsland; en vergis je niet: we hebben het dan over een gebied dat groter is dan heel Nederland. Ik heb dus veel contact met Duitse relaties en sta ook vaak op beurzen om machines te presenteren. In het Duits.

Duitsland is een groeimarkt. Mijn baas wil daarom dat de medewerkers hun Duitse taalvaardigheid verbeteren, en daar werk ik heel graag aan mee. Ik heb namelijk moeite met de Duitse uitspraak en woordenschat. Daar wil ik daarom graag mee oefenen, zodat ik me zekerder voel in contact met Duitse klanten en als ik in Duitsland op een beurs sta. Ik heb hier en daar offertes aangevraagd, en kwam uit bij Ziggurat.

De flexibiliteit en de mogelijkheid van e-learning gaven voor mij de doorslag. Ziggurat houdt bij de taalcursus rekening met mijn volle agenda: ik kan per week aangeven wanneer ik les wil hebben en online oefen ik wanneer het mij uitkomt. De lessen richten zich ook nog eens precies op wat ik nodig heb: Duitse vaktermen uit mijn sector. Natuurlijk zijn de naamvallen ook belangrijk, maar voor mij staat nu eerst voorop dat mijn klant en ik elkaar begrijpen. En dat gaat me nu goed af!’