Je moet de taal spreken van het land waar je woont.

Andrey Belikov, engineer bij Shell, is een echte expat: hij werkte en woonde onder meer in Libië, Engeland en in zijn vaderland Rusland. Nu woont hij in Nederland. En dat bevalt hem heel goed. Zelfs zo goed, dat hij hier misschien wel wil blijven.

‘Voor mijn werk bij Shell ben ik met mijn gezin vanuit Rusland naar Nederland gekomen. Ik ben engineer en ontwerp boormachines. Ook selecteer ik voor nieuwe boorlocaties de apparatuur die nodig is. Wonen en werken in Nederland bevalt me zo goed, dat ik overweeg om hier te blijven. Maar ik wil hoe dan ook de taal leren, alleen al omdat ik niet zo’n vader wil zijn die geen Nederlands kan praten met de vriendjes van zijn zoontje. Op zoek naar een taalcursus Nederlands kwam ik bij Ziggurat uit.

De taaltraining Nederlands heeft voor mij voornamelijk een sociale functie. Ik wil met mensen uit mijn directe omgeving kunnen praten. Maar ik wil ook na het weekend bij de koffieautomaat bijkletsen met collega’s. Ik wil laten zien dat ik mijn best doe Nederlands te leren, en ik wil er alles aan doen om hier te aarden. Want als ik hier werkelijk blijf, wil ik wel gewoon meedoen in de maatschappij.’