BOAS Werkt

Terwijl in Groningen en Drenthe gediplomeerde elektrotechnici op zoek zijn naar werk, zitten net over de grens in Duitsland bedrijven te springen om zulke vakmensen. BOAS Werkt is een flexibel P&O-bureau dat Nederlandse werkzoekenden helpt om in Duitsland aan de slag te gaan. De eerste vereiste? Dat zij een aardig mondje Duits leren spreken.

‘In acht weken tijd stomen wij onze kandidaten klaar voor de Duitse arbeidsmarkt: vier weken theorie en vier weken stage. Dat is een intensief traject, waarin we aandacht besteden aan veiligheid, cultuur, regelgeving en natuurlijk de Duitse taal. Voor de taallessen hebben we Ziggurat Talencentrum ingeschakeld. Vier weken lang, twee uur per dag krijgen onze cursisten bij ons op locatie Duitse les van een trainer van Ziggurat.

Om in Duitsland aan de slag te kunnen, hebben onze cursisten niet alleen een algemene Duitse taalvaardigheid nodig, maar moeten zij zich ook goed kunnen redden op het werk. Ziggurat heeft daarom een training op maat ontworpen met speciale aandacht voor technische onderwerpen. Het enthousiasme van de trainer en het oefenen van werkspecifieke gesprekken in het Duits brengen de lessen tot leven. Zo’n stoomcursus is behoorlijk pittig, maar als een cursist merkt dat de lessen echt op zijn praktijksituatie zijn toegesneden, motiveert dat enorm.

Ziggurat begeleidt de trainingen met e-learning. Daarmee kunnen de cursisten online blijven oefenen, waardoor het geleerde beter blijft hangen. Zelfs als ze al in Duitsland werken, kunnen ze op deze manier hun kennis bijhouden. De eerste lichting cursisten is inmiddels naar volle tevredenheid in Duitsland aan de slag. Zij kunnen zich helemaal vinden in het motto van Ziggurat: Bereik meer met taal.’