Fokke Ophuis leert zelfs met een volle agenda wat hij moet weten

Fokke Ophuis is directielid van Plegt-Vos, een innovatief bouwbedrijf dat werk maakt van maatschappelijk verantwoord ondernemen. In Nederland, maar ook in Duitsland. Om zowel privé als zakelijk foutloos te communiceren met Duitse contacten, zocht hij ondersteuning om zijn Duits te verbeteren.

“Ons bedrijf houdt zich voornamelijk bezig met renovatie, utiliteitswerk en woningbouw. Dat doen wij maatschappelijk verantwoord, dus met oog voor de toekomst. Daarom staat duurzaamheid en sociaal ondernemerschap bij ons centraal. Ook privé zet ik mij in voor een betere maatschappij, zowel in Nederland als in Duitsland. Daarom hielp ik de voedselbank en stond ik op de kerstmarkt in Bremen om voor het goede doel geld op te halen.

Plegt-Vos werkt ook samen met Duitse bedrijven. Niet alleen ik, maar ook verschillende werknemers communiceren daarom regelmatig met Duitse klanten. Daarbij kunnen we ons geen fout veroorloven, want dat zou een hoop geld kunnen kosten. Juist omdat er veel op het spel staat, is het essentieel dat onze taalvaardigheid Duits uitstekend is. Om die reden kwam ik bij Ziggurat terecht. En dat bevalt uitstekend.

Ik kom een tot twee keer per week langs bij Ziggurat in Groningen. Ik werk dan intensief aan specifieke termen uit mijn vakgebied. Ik vergroot mijn woordenschat en oefen in het Duits met conversaties uit de dagelijkse praktijk. Daar heb ik in het contact met onze Duitse relaties meteen al plezier van. En ik dacht dat mijn volle agenda mijn vorderingen in de weg zou staan, maar dat is bij Ziggurat niet zo: met e-learning kan ik de lesstof namelijk oefenen wanneer het mij uitkomt.”