NIEUWS

Minder bot overkomen in het Engels

Minder bot overkomen in het Engels

Engelssprekenden vinden vaak dat Nederlanders bot en onbeleefd overkomen vanwege hun taalgebruik. Met name heeft dit ermee te maken dat wij geen ‘could’ en ‘would’ zeggen, maar er zit meer achter. Het delen van onze mening met een publiek wordt meer op prijs gesteld in een vorm die past bij het publiek. Hier komen ook zogenoemde up- en downgraders om de hoek kijken. Waar wij enorm fan zijn van upgraders, worden door sprekers van het Engels juist downgraders op prijs gesteld.

“Upgraders zijn versterkende woorden die in veel talen voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan woorden als ontzettendenorm en verschrikkelijk. Downgraders zwakken de boodschap juist af.”

Probeer hier de demo!

Verschil in culturen

Nederlanders ontvangen vaak een negatief label van zakenrelaties wanneer het gaat om gesprekstechnieken en hun houding tijdens presentaties en vergaderingen. We zijn te direct in vergelijking met Britten en Amerikanen. Zij zijn juist verzachtend in hun taalgebruik, ook op professioneel vlak. Een klant of leverancier kan hierom onverwacht afhaken.

YouTube-Engels

We groeien op met de Engelse taal op school, maar ook Netflixseries en YouTube dragen bij aan onze woordenschat. Let wel dat deze manier van spreken vaak heel anders is dan de gesprekken in een zakelijke omgeving. Daarnaast kan het verzwaren van woorden negatief overkomen. ‘A very bad plan’ komt bijvoorbeeld slechter over dan ‘This might just be a little difficult to do’.

Taaltraining zakelijk Engels

Ziggurat Taaltrainingen helpt deelnemers met het verbeteren van spreken en schrijven in zakelijk Engels. Wil je vlekkeloos communiceren in het Engels, bijvoorbeeld omdat je in een internationale omgeving werkt? Dan is een incompanytraining bijvoorbeeld een goed idee om op een slimme en snelle manier zakelijk Engels te leren en/of te verbeteren.

Probeer hier de demo!