NIEUWS

Met een taalcursus op maat behaal je relevante resultaten

Met een taalcursus op maat behaal je relevante resultaten

Nederlandse bedrijven hebben regelmatig te maken met zakenrelaties die een andere taal spreken. Vaak is het leren van die andere taal belangrijk om tot goede afspraken en deals te kunnen komen. Het is inefficiënt om in zo’n geval een cursus voor je algemene taalniveau te doen. Dit duurt meestal erg lang en bovendien leer je waarschijnlijk niet de woorden die relevant zijn voor jouw specifieke vakgebied. Bij Ziggurat Taaltrainingen geven we daarom taaltrainingen op maat.

“Als je leert wat je echt nodig hebt en overslaat wat je niet nodig hebt, dan zijn de uiteindelijke resultaten beter en is het leertraject korter.”

Resultaten beter en leertraject korter

“Uit ervaring weten we dat maatwerk heel belangrijk is. Hiermee behaalt onze klant in de praktijk nuttige en relevante resultaten. Als je leert wat je echt nodig hebt en overslaat wat je niet nodig hebt, dan zijn de uiteindelijke resultaten beter en is het leertraject korter”, aldus Ian Reitsma, mede-eigenaar van Ziggurat Taaltrainingen. “Talen bestaan uit zoveel woorden en zegswijzen, dat je ze in korte tijd nooit allemaal kunt leren. Daarom maken wij een selectie op basis van wat de klant nodig heeft. Bovendien leer je woorden die relevant zijn voor je vakgebied een stuk sneller, omdat je die regelmatig kunt gebruiken.”

Ontvang een trainingsvoorstel op maat

Amerikaans Engels op maat

Een goed voorbeeld waarbij onze cursus Engels op maat echt zijn vruchten heeft afgeworpen, is van een klant die onderzoek deed naar boeren in Amerika. Zijn onderzoek bestond onder andere uit vraaggesprekken met die boeren. Door een cursus Engels op maat bij ons aan te vragen kon hij zich hier goed op voorbereiden. Hij leerde hoe hij zijn vragen goed moest verwoorden, antwoorden verstaan, de context en nuances begrijpen, idiomatische uitdrukkingen herkennen, hoe hij vertrouwen kon winnen bij de boeren en de Amerikaanse cultuur beter kon begrijpen. Verder leerden we hem gespreksstrategieën die toepasselijk zijn voor de cultuur van de boeren. Ian: “We hebben de cursist zeer specifiek taalgebruik aangeleerd. Zonder maatwerk kon hij zijn onderzoek niet uitvoeren.”

Informatie over de taalcursus op maat

Wil je meer weten over een cursus Engels of een andere taalcursus op maat? Op onze website kun je hier meer over vinden. Natuurlijk kun je ons ook altijd bellen of e-mailen voor meer informatie. Onze deskundige medewerkers staan je graag te woord.

Ontvang een trainingsvoorstel op maat