NIEUWS

Met e-learning leer je meer!

Met e-learning leer je meer!

Voor je werk moet je vaak gesprekken in het Engels voeren in hele verschillende situaties en met hele verschillende mensen. Hiervoor biedt de taalcursus Business English van Ziggurat Taaltrainingen uitkomst. Hier leer je in groepsverband van alles over het zakelijk gebruik van het Engels…

Voor je werk moet je vaak gesprekken in het Engels voeren in hele verschillende situaties en met hele verschillende mensen. Hiervoor biedt de taalcursus Business English van Ziggurat Taaltrainingen uitkomst. Hier leer je in groepsverband van alles over het zakelijk gebruik van het Engels. Natuurlijk heel handig om samen je spreekvaardigheid te kunnen oefenen, maar elke baan vraagt ook om specifiek gebruik van Engels en ieder persoon heeft weer behoefte aan extra oefening op net even een ander terrein. Daarom biedt de cursus Business English ook een e-learning module om thuis in alle rust te kunnen oefenen met wat jij nodig hebt en waar je net zo lang kun herhalen tot de stof zich goed in je geheugen heeft vastgezet. Want een taal leren kan immers niet zonder herhaling!

Hoe werkt e-learning?

Ons e-learning systeem kun je gebruiken waar en wanneer je maar wilt, want het is niet alleen te gebruiken op je computer, maar ook op je telefoon of tablet. Door in te loggen op je eigen persoonlijke account kun je verder oefenen met de stof, die in de les behandeld is. De oefeningen zijn speciaal aangepast aan de lesstof van jouw cursus en sluiten dus goed aan bij de kennis die jij wilt vergaren.  De opdrachten  (bv. Invuloefeningen of meerkeuzevragen) kunnen bijvoorbeeld gaan over de woorden, de grammatica of het idioom uit de klassikale lessen. Ook kun je via het systeem vragen stellen aan je taaltrainer en overleggen met je medecursisten, zodat je van elkaar kunt leren. Een extra handig onderdeel van de e-learning is de zogenaamde Memotraining, die zorgt voor de herhaling en de extra oefening, die bij het leren van een taal zo belangrijk is.

Memotraining: Leren is herhalen.

Wil je wat je leert echt onthouden, dan zul je het moeten herhalen. Dit is niet zomaar een gegeven dat alle taalstudenten direct zullen herkennen, maar het is ook wetenschappelijk aangetoond, dat met het gebruik van e-learning 70% tot 95% van de behandelde stof na een jaar nog steeds in het langetermijngeheugen ligt opgeslagen. Om dit te bereiken maak Ziggurat Taaltrainingen gebruik van Memotraining, waarbij je dagelijks kun oefenen met de stof die jij lastig vindt. Net zo lang tot het in je geheugen staat gegrift. Het slimme systeem detecteert zelf welke onderwerpen je lastig vindt en stuurt je per e-mail een uitnodiging om met deze onderwerpen te gaan oefenen. Zodra het systeem opmerkt dat de stof voldoende is opgenomen, zullen deze onderwerpen uit de Memotraining verdwijnen en als geleerd worden beschouwd.

Kortom met de toevoeging van e-learning aan haar cursussen biedt Ziggurat Taaltrainingen je een zo volledig mogelijke leeromgeving, zodat je na-afloop van de cursus vol vertrouwen afstapt op je Engelse zakelijke contacten.