NIEUWS

Gebruik van ‘when’ en ‘if’

Gebruik van ‘when’ en ‘if’

Net als combinaties van woorden of uitdrukkingen, kunnen losse woorden ook impact maken. Soms op de verkeerde manier, waardoor je niet of verkeerd begrepen wordt. Dat is onhandig wanneer je in gesprek bent met een zakenpartner. ‘When’ en ‘if’ zijn twee van die woorden. De betekenis van deze woorden verschillen enorm van elkaar, en toch is dat verschil voor Nederlanders vaak niet duidelijk. Verkeerd gebruik zorgt ervoor dat je onbeleefd en bot over kan komen.

“Ziggurat Taaltrainingen geeft met op maat gemaakte trainingen onder andere inzicht in bijzondere feitjes en veelvoorkomende afkortingen en uitspraken, in diverse talen.”

Probeer hier de demo!

Wanneer in de toekomst

​‘When’ gaat over een zeker moment in de toekomst. ‘If’ gaat over een mogelijke toekomst. Dat is een cruciaal verschil waar rekening mee gehouden moet worden in conversaties met Engelssprekenden. In het Nederlands is er namelijk geen enkel verschil. Wij gebruiken de termen ‘wanneer’ en ‘als’ door elkaar heen. Ziggurat Taaltrainingen helpt dit inzichtelijk te maken.

Internationale werkomgeving

In een gerichte taaltraining wordt het verschil tussen, en het toepassen van de woorden ‘when’ en ‘if’ duidelijk. De ene term komt terug in situaties die zeker zijn (when) en de ander is er voor situaties die misschien gaan gebeuren (if). Het gebruik van ‘when’ en ‘if’ kan snel fout gaan. De ontvanger in het gesprek kan de conversatie totaal anders interpreteren dan de verteller het bedoeld heeft.

Demo van e-learning

Bij Ziggurat Taaltrainingen kun je een vrijblijvende demo aanvragen van de e-learning. Met betrekking tot de Engelse taal zullen een aantal thema’s voorbijkomen, zoals negatief nieuws overbrengen en de vier tegenwoordige tijden. Ontvang je persoonlijk ontwikkelbudget en wil je een nieuwe taal leren of verbeteren, dan kun je ook terecht bij Ziggurat Taaltrainingen.

Probeer hier de demo!