NIEUWS

Arbo-arts? Never heard of it…

Arbo-arts? Never heard of it…

Stel: je werkt als coördinator voor een Amerikaans bedrijf in Nederland en je kampt met een langdurig zieke medewerker. Je werkgever stelt voor om hem te ontslaan. Heel logisch, maar dat kan natuurlijk niet in Nederland. Hier heb je te maken met de Ziektewet. En die is zeer complex. Veel complexer dan ze in Amerika of menig ander land gewend zijn. Hoe ga je dat uitleggen? En hoe vertel je je werkgever dat hij of zij een arbo-arts moet inschakelen? Je bent niet de enige die zich dit afvraagt. Het is een veelvoorkomend probleem.

“The employee must stay at home for three weeks”

Ook arbo-artsen zélf kunnen het moeilijk hebben als hun Engels niet veel beter is geworden sinds de middelbare school. Ten eerste lopen ze ertegenaan dat internationale bedrijven het fenomeen ‘arbo-arts’ niet kennen.

Ten tweede is het best ingewikkeld een Engels ziekterapport te schrijven. Dit gaat totaal anders dan in het Nederlands. Alles wordt veel indirecter omschreven. Voor je het weet confronteer je de werkgever met je Dutch rudeness: “The employee must stay at home for three weeks. And when he’s back you mustn’t cause any stress.” Engelsen zijn allergisch voor het woordje ‘must’ en zullen de wijze waarop dit advies wordt gegeven niet netjes vinden.

Gelukkig kun je binnen korte tijd je zakelijke Engels flink bijspijkeren. Zeker als het aan Ziggurat Taaltrainingen ligt. Wij maken taaltrainingen op maat, waarmee je na slechts 3 bijeenkomsten voldoende Engelse taalvaardigheid en spreekstrategieën bezit om jezelf goed te redden op de werkvloer.

Wat kun je verwachten van de taaltraining?

De taaltraining is speciaal opgezet voor arbo-artsen en coördinatoren. Je gaat dus aan de slag met situaties die je dagelijks op de werkvloer tegenkomt. Hoe plan je een afspraak in? Hoe vertel je op beleefde wijze dat de medewerker nog niet aan de slag kan? Hoe schrijf je een begrijpelijk ziekterapport, probleemanalyse of conclusie? Met behulp van onder andere rollenspellen werk je hieraan. Thuis neem je de inhoud van de lessen nog eens door met onze slimme e-learning. Zo ben je binnen een paar weken van een hoop problemen af!

Vraag een vrijblijvende offerte aan