NIEUWS

Adaptief lesgeven. Wat houdt dat in?

Adaptief lesgeven. Wat houdt dat in?

Een taal op zo’n manier leren dat je op zakelijk gebied je doelen behaalt. Dat is een van de hoofddoelen van Ziggurat Taaltrainingen. Wij geven daarom geen standaardtaaltrainingen, maar adaptieve trainingen, ofwel passend onderwijs. Hoe werkt adaptief lesgeven?

De wens van de klant

“Van het begin af aan geeft Ziggurat Taaltrainingen adaptieve lessen”, aldus Nanne Epema, mede-eigenaar van Ziggurat Taaltrainingen. “Dit houdt in dat de lessen volledig zijn afgestemd op de wens van de klant”, aldus Nanne. Om dit te kunnen bewerkstelligen, houden we eerst een uitgebreid intakegesprek. Hierin stellen we vragen die bijdragen aan de invulling van jouw taalcursus.

Taaltraining op maat

Waarom wil je specifiek beter worden in deze taal? In wat voor bedrijf werk je? Wat voor werkzaamheden voer je uit? Waar moet je over communiceren met je anderstalige zakenrelaties? Met wat voor buitenlandse organisaties doe je zaken? Waar loop je op dit moment tegenaan? Aan de hand van dergelijke vragen en de daaropvolgende taaltest waarmee we je niveau bepalen, maken we voor jou een cursus op maat.

“Wij leren onze cursisten de woorden en zinnen aan waarmee ze hun boodschap op een cultureel aanvaardbare wijze kunnen overbrengen op hun buitenlandse zakenrelatie.”

Ontvang een trainingsvoorstel op maat

Culturele omgangsvormen

Tijdens de taaltraining leren we je niet zomaar woorden en zinnen, we houden rekening met de culturele omgangsvormen in het desbetreffende land en passen de spreek- en schrijfvaardigheden hierop aan. Als we dit niet doen, dan loop je het gevaar dat je niet de juiste woorden kiest voor je boodschap, waardoor deze niet goed overkomt op de andere partij.

Boodschap juist overbrengen

Als Nederlanders hebben we bijvoorbeeld de neiging al snel te tutoyeren. In Duitsland wordt dit zeer onbeleefd gevonden. Ook komen Nederlanders in veel landen vaak te direct en brutaal over, omdat we te duidelijk zijn als we het ergens niet mee eens zijn. Aan de andere kant komt voor Britten een understatement als “It seems you may not have thought this through entirely” al vrij hard over. Nanne: “Wij leren onze cursisten de woorden en zinnen waarmee ze hun boodschap op een cultureel aanvaardbare wijze kunnen overbrengen op hun buitenlandse zakenrelatie.” Hiermee geven we extra diepgang aan de taalcursus.

Ontvang een trainingsvoorstel op maat

Adaptief lesgeven met e-learning

Onze trainingen worden zowel klassikaal als online gegeven. Het is altijd een combinatie van beiden. Online hebben we een e-learningmodule, die eveneens volledig naar jouw behoeftes is aangepast en aansluit op onze visie op adaptief lesgeven. Met de e-learning herhaal je de inhoud van de les op een speciale manier: spaced repetition. Dit houdt in dat de module herhaalopdrachten voor je klaarzet. Als je bepaalde woorden nog niet kent, of bent vergeten, dan worden deze vaker herhaald. Dit gebeurt net zolang totdat je ze beheerst. Opdrachten die gemakkelijk voor je zijn worden niet onnodig herhaald.

Contact opnemen

Heb je vragen over adaptief lesgeven? Of wil je een taalcursus op maat aanvragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via de telefoon, per e-mail of door het invulformulier op de website in te vullen.

Ontvang een trainingsvoorstel op maat