Waar heb je Engelse uitdrukkingen voor nodig?

Engelse uitdrukkingen in het zakelijke Engels

cursus zakelijk engels volgen ziggurat taaltrainingen

In de wereld van nu kun je haast niet meer om de Engelse taal heen. In de wetenschap, de politiek en in de commerciële wereld is Engels de voertaal. Uit onderzoek blijkt dat zelfs een op de vier mensen wereldwijd Engels spreken. Je kan wel stellen dat het een ‘must’ is om Engels te spreken in het bedrijfsleven. En bij de Engelse taal horen ook Engelse uitdrukkingen. Met uitdrukkingen kun je een bepaald gevoel aan een verhaal toevoegen. Onderschat de kracht hiervan niet! Wij geven je een paar tips voor Engelse zakelijke uitdrukkingen:

Engelse uitdrukkingen in het zakenleven

Er zijn diverse redenen te bedenken waarom je zakelijk Engels zou gebruiken. Je doet bijvoorbeeld zaken met een internationaal bedrijf of je werkt bij een internationaal bedrijf waar de voertaal Engels is. Op het moment dat je zaken in het Engels doet, krijg je ook te maken met zakelijke Engelse uitdrukkingen. Specifieke opmerkingen die je vaak in het Engelse zakenleven gaat tegenkomen. Maar waarom is het handig om deze Engelse uitdrukkingen. 

Cursus Zakelijk Engels op Maat > >

Waar heb je Engelse uitdrukkingen voor nodig?

Als je zaken gaat doen in het Engels, wil je de juiste kennis van de Engelse uitdrukkingen hebben. Naast de basiskennis van zakelijk Engels kan het handig zijn om een aantal uitdrukkingen, spreekwoorden en gezegden te kennen. Nederlandse spreekwoorden zijn vaak niet een op een te vertalen naar het Engels, en andersom ook niet. Je kunt behoorlijk onprofessioneel uit de hoek komen wanneer je de plank mis slaat met een niet bestaande Engelse uitdrukking. En anderszijds klinkt je (zakelijke) Engels een stuk vloeiender wanneer je het juiste spreekwoord op het juiste moment kunt inzetten.

Enkele Engelse uitdrukkingen uit het zakenleven

  • Ahead of the curve: we’re spending a lot of money so we can stay ahead of the curve (een voorsprong op de concurrentie)
  • Back to square one: all the work what we did yesterday was not saved in the computer. We are back to square one (helemaal opnieuw starten)
  • Big picture: we have our own tasks, but the manager makes sure we don’t lose sight of the big picture (alles blijven overzien)
  • By the book: we will be checked by someone from the tax office. We should do everything by the book (alles volgens de regels)
  • Call it a day: It’s 18:00 hr, we should go home. Let’s call it a day (stoppen met werken na een hele werkdag)
  • Hands are tied: It’s not my decision to give you a better position. My hards are tied (geen controle hebben)
  • From the horse’s mouth: I heard straight from the horse’s mouth that he’s about to close a de

Poets je zakelijke Engels op door het volgen van een cursus

Bij Ziggurat taaltrainingen is het mogelijk een cursus te volgen, cursussen Engels specifiek gericht op zakelijk Engels. Je kunt je skills upgraden voor verschillende doeleinden (voorbeelden zijn: zakelijke e-mails, juridisch Engels, Engels voor HR, etc.). Ook de Engelse uitdrukkingen komen aan bod, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.