NIEUWS

Tegenwoordige tijd in het Engels

Tegenwoordige tijd in het Engels

De tegenwoordige tijd in de Nederlandse taal gebruiken we wanneer iets niet in het verleden plaatsvindt, maar nu of in de toekomst. Echter in het Engels bestaan er wel vier tegenwoordige tijden, en allemaal met een verschillende functie en betekenis. Je kunt je wel voorstellen dat er verwarring kan ontstaan op het moment dat je met een Brit of Amerikaan spreekt of schrijft. Het Engels gebruikt een andere tegenwoordige tijd voor elke bedoelde betekenis. Ziggurat Taaltrainingen helpt je met de verschillende vervoegingen en de toepassing daarvan.

“Zeker in een zakelijke omgeving wil je professioneel en kundig overkomen. Ook op het gebied van taal wil je zorgvuldig de juiste woorden kiezen. Maar hoe doe je dat met vier tegenwoordige tijden?”

Probeer hier de demo!

Voorkom miscommunicatie

Wanneer je ongetraind en met school-Engels een zakelijke transactie moet doen met een Brit of Amerikaan, dan bestaat er een kans dat je elkaar verkeerd begrijpt. En dat is voor niemand leuk. Door zorgvuldig te oefenen met zinnen en conversaties, bouw je in rap tempo aan je kennis. De theorie wordt meteen in de praktijk gebracht bij de taaltrainingen van Ziggurat.

Wat wil je zeggen?

Present continuous, present simple, present perfect en present perfect progressive. Wellicht begint er iets te dagen vanuit je schooltijd. Iets kan tijdelijk of juist permanent betekenen. Het ligt er maar net aan welke vervoeging je gebruikt. ‘I have worked with KPN since 2009’ betekent dat je er momenteel werkt en al sinds 2009. Maar ‘I’m working for KPN’ betekent dat je even tijdelijk werkt bij het bedrijf. Zo zie je maar dat een foutje zo gemaakt is.

Kies je training

Voor Engelsen is deze manier van spreken heel natuurlijk. Zij zullen deze vervoegingen nooit door elkaar gebruiken, en ze verwachten van jou hetzelfde. Elkaar begrijpen en vertrouwen speelt een belangrijke rol in een zakelijk gesprek. In een zakelijke omgeving kan het slordig en verwarrend overkomen wanneer je niet de juiste werkwoordvervoegingen toepast.

Probeer hier de demo!